(website in lucru)

 

Argument ECO

Astăzi , când asistăm la cel mai vertiginos amestec al omului în natură, se impune educarea în spirit ecologic a tinerei generaţii, deoarece „copiii sunt mesaje vii pe care le trimitem către vremuri pe care noi nu le vom mai trăi”( Eugen Pora).
Trăim într-o lume în care omul a modificat natura, i-a stricat echilibrul. Natura trebuie respectată, un respect care i se cuvine pentru că reprezintă viaţa. „ Natura poate să-ţi slujească de carte , de profesor, de povăţuitor. Nu închideţi această mare carte plină de învăţături înţelepte!”(G. Simion).
Deplasările în natură, fie ele scurte plimbări, drumeţii, excursii sau tabere oferă participanţilor şansa de a cunoaşte şi de a respecta din punct de vedere ecologic natura şi oamenii. Ocrotind natura, ne ocrotim pe noi înşine! Nu poţi să clădeşti o societate sănătoasă pe o natură bolnavă. Să promovăm, aşadar, educaţia Ecoturistică!
Este imperios necesar să se protejeze, să se îngrijească şi să se transmită activ mediul natural şi cultural, conştientizându-se faptul că natura şi cultura sunt bazele unei dezvoltări globale, sociale şi sănătoase ale societăţii.
Organizatorii Festivalului ECOFEST JUNIOR au făcut un angajament profesional faţă de natură şi protecţia mediului, contribuind la crearea unei forme de comunicare ECO între cadrele didactice şi copiii din ţară şi străinătate. Coordonatorii ECO din Simeria au convingerea robustă că munca lor nu este în zadar. Amploarea festivalului, aflat la a VII-a ediţie, denotă acest lucru. Au făcut să vibreze mai mult coarda intimă a sentimentului iubirii pentru natură. Calitatea lucrărilor şi acţiunilor participanţilor relevă acest lucru.
„Ieşiţi în natură! Simţiţi natura! Iubiţi-o şi respectaţi-o! Sentimentul încercat este un lucru viu. Asta se vrea a fi Festivalul ECOFEST JUNIOR: un mijloc prin care se eternizează într-o formă ECO sentimentul iubirii vii pentru natură, pentru ca astfel să-l poată retrăi alţii. Oricine poate participa la acest Festival ECO. De ce? Deoarece în orice domeniu de activitate există sau ar trebui să existe ceva ECO( ar trebui să ne hrănim ECO, să comunicăm ECO, să ne deplasăm ECO, să ne comportăm ECO, să producem ECO, să ne tratăm ECO, să avem o viaţă ECO)
Şi, să nu uităm că … este loc sub Soare pentru fiecare.
Din an în an echipa ECO se întregeşte cu oameni valoroşi, care iubesc copiii şi tot ce e curat şi bun. Le mulţumim tuturor celor care se implică pentru ca acest Proiect să devină o tradiţie. ”
( Echipa ECO Simeria)